O školi

O nama

Opća privatna gimnazija smještena je u samom centru Zagreba, u Gajevoj 22. Svojom lokacijom primamljiva je velikom broju učenika jer su blizina glavnog gradskog trga, neizbježnog Mc Donaldsa, željezničkog kolodvora, zagrebačke špice ponekad dovoljan razlog da učenici odaberu našu školu.

Osnovana je s ciljem poticanja i pružanja podrške učenicima u svladavanju nastavnog plana i programa. U središtu našeg interesa su  individualne sposobnosti svakog učenika. Nastojimo ih što je moguće kvalitetnije pripremiti za svladavanje školskog gradiva, polaganje državne mature i odabir željenog fakulteta.

Stručnom kompetentnošću, suradničkim odnosom prema učenicima i roditeljima trudimo se stvarati nove generacije mladih pametnih ljudi koji će u budućnosti moći preuzeti odgovornost za razvitak našega grada i domovine te koji će kao aktivni članovi našeg društva doprinosti svojim radom i u Europskoj uniji i u svijetu.

Nastava počinje u 8.30. Uz kratke odmore imamo i pauzu za ručak koja traje 40 minuta. Uz redovito pisanje domaćih zadaća, usmjereni smo k razvijanju konzultacijsko-mentorskog pristupa te korištenju suvremene tehnologije u multimedijskoj nastavi.

Svakoga dana od 14.00 do 15.45 učenici provode u školskom učenju, konzultacijama , grupnim i individualnim učenjima te na raznim drugim aktivnostima.

Kao škola redovito sudjelujemo na školskim i županijskim natjecanjima, humanitarnim i dobrotvornim akcijama. Redovito pratimo programe kazališta grada Zagreba, redovito obilazimo i postave muzeja na području grada. Opća privatna gimnazija sudjeluje svake godine u realizaciji projekta “Dojdi osmaš”, kao što se i svake godine održava školski malonogometni turnir, te studijsko potovanje u rujnu.

Škola prijateljica sportaša

Program gimnazije namijenjen je i učenicima koji se aktivno bave sportom ili uz redovnu paralelno pohađaju glazbenu ili plesnu školu.

Za takve učenike program se prilagođava njihovim obvezama (sportska natjecanja, putovanja izvan zemlje, koncerti, plesna natjecanja, pripreme) te imaju mogućnost odgovaranja prema dogovoru, a njihove se školske aktivnosti kombiniraju s mogućnostima dolaska na nastavu.

Status učenika aktivnog sportaša dokazuje se potvrdom kluba u kojoj je navedana dinamika treninga te kontakt trenera.

Humanitarne akcije

Biti human bi značilo biti čovjek.

Gimnazija se na početku svojega djelovanja vrlo jasno odredila u namjeri da svoje učenike odgoji kako bi dobročinstvima olakšali život onima kojima je pomoć potrebna.

Tijekom prošle kalendarske godine mnogoj smo djeci darivali ono što im je bilo potrebno, a trudili smo se i razveseliti ih svojim posjetom i djeci dragim slatkišima.

Učenici skupljaju pomoć uvažavajući stvarne potrebe djece, tako da Gimnazija kontinuirano i svrsishodno surađuje s Kućom sv. Josipa i Kućom sv. Terezije od malog Isusa, domovima Karmelićanki za nezbrinutu djecu, zatim s Caritasovom kućom na Trešnjevci i Centrom Dugave, odnosno njihovim Odjelom smještaja i organiziranog stanovanja za dječake.

Da, humani smo. I svakog novog učenika, koji upiše OPG, upravo ćemo tome podučiti!

Putujem i učim

Godišnje putujemo dva puta jer putovati znači razvijati se. Sredinom rujna odlazimo na jedno osmodnevno putovanje na jednu od atraktivnih lokacija.

-RIM, Vatikan, Firenza, Napulj, Pompeji

-ATENA, Korint, Epidaur, Delfi, Meteori ili Zakintos

-PRAG, Beč, Bratislava

-VARŠAVA , Brno, Krakow

-BARCELONA, Genova, Nica, Monte Carlo, Monaco, Cannes,Marselles Figueras, Lloret de mar

-AMSTERDAM , Frankfurt n/M, Schewenigen, Den Haag, Bruxelles, Stutgart

-LISABON, Sintra, Fatima, Cabo da Roca, Cascais, Estoril

Ništa manje nisu atraktivne lokacije trodnevne terenske nastave koja se provodi u tjednu prije odlaska na proljetni odmor.

-Budimpešta, jezero Balaton

-Venecija, Murano, Burano i Torcelo

-Munchen, Neuschweinstein, Linderhof

-Verona, Padova i  jezero Garda

-Milano, Vicenza, Bergamo

-Bologna, San Marino, Rimini